AC Milan förlorar hemma, Liverpool kommer tillbaka för att vinna

I den första omgången av Champions League-gruppspelet 2024-2025 mötte AC Milan Liverpool på hemmaplan. I den första halvleken skyndade Pulisic att göra mål, Konate kvitterade med en nick, Van Dijk gick före med en nick, Calabria färgades gult och Salah, klädd i Liverpool tröja nr 11, träffade ramen två gånger av halvlek, AC Milan tillfälligt 1-2 Liverpool. Maignan skadades i andra halvlek, Gakpo hjälpte Szoboszlai att göra mål, och Chiesa gjorde sin debut för Liverpool. Till slut missade AC Milan 1-3 Liverpool chansen till en bra start.

Om man tittar på de två lagens prestationer i sina respektive ligor under den nya säsongen är AC Milans tillstånd oroande. Efter tränarbytet fick Milan en trög start och nådde inte sin första vinst för säsongen i Serie A förrän förra helgen. Billiga fotbollströjor Å andra sidan har Liverpool varit på gång i Premier League och har vunnit tre matcher i rad. Däremot förlorade man oväntat mot Nottingham Forest förra helgen och led sitt första nederlag för säsongen.

Med den här Champions League-segern sopade Liverpool bort dimmen av ligaförluster, medan AC Milan missade möjligheten att få en drömstart. I nästa omgång av ligan kommer Milan att inleda det italienska derbyt och deras motståndare är Inter Milan som är i bra form. Att döma av nuvarande prestation kan AC Milan ha svårt att stå emot Nerazzurri i bortamatchen och kan drabbas av två raka förluster. Vi får vänta och se om tränaren Fonseca kan leda laget att stoppa nedgången i derbyt och undvika en förlustsvit.