UEFA Nations League 2:a omgången, Frankrike slog Belgien med 2-0

I den andra omgången av UEFA Nations League A mötte Frankrike Belgien på hemmaplan. I den 7:e minuten av matchen fick Belgien en frisparksmöjlighet på främre planen, och Lukbakios skott blockerades från baslinjen. I den 12:e minuten dribblade Muani in bollen i straffområdet, och De Bruyne återvände till försvaret i tid för att lösa det offensiva hotet. I den 29:e minuten passerade det franska laget Mouanis nick i straffområdet, och Kante passade på Dembeles skott räddades av Castels, och sedan gjorde Mouani ett tilläggsskott som ledde Belgien med 1-0. I paus ledde Frankrike tillfälligt med 1-0.

Efter inledningen av andra halvlek gick matchen gradvis in i ett hårt skede. I den 57:e minuten tog Dembele emot bollen till höger och skar inuti, gjorde sig av med försvararen kontinuerligt, och lyckades sedan skjuta med vänsterfoten Frankrike utökade ställningen till 2-0. I den 73:e minuten kom Mbappé, klädd i Frankrike tröja nr. 9, in som avbytare och fick en enda chans. Hans skott från en liten vinkel räddades framgångsrikt av den belgiske målvakten Castels. I den 85:e minuten försökte Barkola skjuta från liten vinkel igen efter att ha slagit sig loss från straffområdet, men det löste sig även av Castles.

Efter 4 minuters övertid i andra halvlek blåste domaren av för att avsluta matchen. Till slut besegrade Frankrike Belgien med 2-0 med mål från Mouani och Dembélé, och uppnådde en vinst och en förlust i de två matcherna. Fans som bär matchtröjor fotboll i fanutgåva uttryckte också sin spänning.