38-årige Manuel Neuer meddelar att han går i pension från landslaget

Manuel Neuer har meddelat att han drar sig från internationell tjänst efter Tysklands kvartsfinalutträde vid EM 2024. Den 38-årige målvakten, som var avgörande för Tysklands seger i VM 2014, har bestämt sig för att lägga av.

Trots spekulationer om att Neuer skulle kunna fortsätta sin internationella karriär med sikte på VM 2026 har han valt att avsluta sin mandatperiod omedelbart. Det markerade slutet på en unik 15-årsperiod där Neuer inte bara utmärkte sig som målvakt utan också omdefinierade rollen med sitt innovativa tillvägagångssätt. Under hela sin lysande karriär bar Manuel Neuer den Tyskland tröja med stolthet och blev en symbol för spetskompetens och innovation i rollen som målvakt. Neuer gjorde sin debut för Tyskland 2009 och har gjort 124 matcher i sin internationella karriär. Han har varit med i fyra världscuper och fyra EM, hans sista framträdande kommer i en 2-1 förlängningsseger över Spanien i EM 2024-kvartsfinalen i Tyskland.

Strax innan Neuer gick i pension meddelade EM 2024-kaptenen Ilkay Gundogan att han drar sig tillbaka från internationell fotboll. Gundogans beslut drevs av utmattning och kraven från hans klubb och internationella åtaganden. Billiga fotbollströjor När Neuer lämnar den inhemska scenen fortsätter han att fokusera på sin klubbkarriär i Bayern München, där han njöt av stora framgångar inklusive 11 Bundesliga-titlar, två Champions League-troféer och två klubb-VM. Bayern Münchens nästa match är mot Wolfsburg i början av ligan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *